0

Ч етири млади жени загинаха в тежка катастрофа в Испания след купон във Виалба, сред тях и две сестри – българки. Момичетата на възраст 26, 16, 15 и 13 години са загубили живота си след адски сблъсък на пътя в 5:50 часа сутринта в неделя.

Зад волана била сънародничката ни Полина Бисерова, която е позната на местните като съдържателка на бар "Аря" в селището Моралзарзал. Полина тръгнала от заведението към фестивала във Вилалба заедно със своята 15-годишна сестра Леонор и други две техни приятелки - Ерика и Лила. 

По неясни към този момент причини на връщане от партито Полина загубила контрол над автомобила си „Тойота Ярис“ и возилото напуснало пътното платно. По данни на разследващите пътния инцидент Полина е направила две или три много резки маневри, като е навлязла в насрещното движение, където се ударила челно в друга кола.

Четири спешни екипа незабавно се отправили към мястото на инцидента, но за съжаление само констатирали смъртта на младите дами. Наложило се пожарникари да разрежат смачканата до неузнаваемост кола, за да извадят безжизнените им тела.

Катастрофата е станала в завой, почти единствен по пътя, който свързва Моралзарзал и Вилалба. Предварителните данни на Гражданската гвардия в Мадрид сочат, че инцидентът е причинен по невнимание, а не заради превишена скорост.

В другото превозно средство пътувала 30-годишна жена, служител в Гражданската гвардия на Вилалба, която отивала на работа. Тя е откарана в тежко състояние в болница.

Кметът на град Моралзарзал Хуан Карлос Родригес Осуна обяви тридневен траур в памет на жертвите.