0

51-годишен жител на котелското село Ябланово е загина при пожар в ламаринен фургон, сигналът за трагичния инцидент е получен малко след 1,50 часа на 29 декември, съобщиха от ОД на МВР.

В гасенето е  участва екип от противопожарната служба в Котел, при разчистването на останките огнеборците се натъкнали на обгорелия труп на обитателя Христо Кирилов, който бил настанен да живее в бараката преди няколко месеца, след като останал без собствен дом, обясни кметът на село  Исмет Кемал Идриз.

Не са открити следи от умишлен палеж, образувано е досъдебно производство за нещастен случай. По думите на кмета загиналият бил трудно подвижен, часове преди трагедията бил видян да куцука по пътечката към бараката, която кметът му осигурил за през зимата. Не е изключено да е бил пийнал малко повече и да е изтървал въгленчe от печката на дърва, с която се е отоплявал, коментират местните жители. Според тях изгорелият бил незлоблив, нямал врагове, но трудно комуникирал особено, след като един по един си отишли родителите му и той останал съвсем самичък.

„Можем само да съжаляваме че така се е случило, Христо не беше лош човек, преди броени дни отпразнува именния си ден, но така е рекъл Господ да се случи…“, лаконично отбеляза кметът на Ябланово.