0

М икробус и лек автомобил прегазиха последователно клошар при нелеп инцидент край Девня. Трагедията се е разиграла на пътното платно малко след бензиностанцията на „Лукойл“ на излизане от Девня в посока Варна.

Първоначално пешеходецът бил блъснат от микробус и докато водачът на превозното средство слизал шокиран, за да помогне на пострадалия, през жертвата минава и лек автомобил, който се е движил в непосредствена близост зад микробуса.

68-годишният бездомник, чиято самоличност е установена от пътните полицаи, е загинал на място. Сигнал за нещастието е подаден минути след 6 часа сутринта, уточниха от ОД на МВР Варна.

Няма яснота дали човекът е бил с психически отклонения или под въздействието на алкохол или други упойващи вещества. Казват, че жертвата е била известна с това, че и друг път се е движил рисковано по натоварени пътни отсечки като Аспарухов мост или Автомагистрала „Хемус“, създавайки предпоставки за произшествия, при които и сам да пострада. Предстои специалисти да изяснят обстоятелствата, довели до фаталния и нелеп пътен инцидент.