0

Т ежка катастрофа на автомагистрала "Струма" отне живота на 61-годишна жена и 7-годишно момиченце. Те загинаха в пътен инцидент край град Бобошево. Сблъсъкът е станал малко преди полунощ на 75-ия км в посока София. Лек автомобил е ударен от микробус, трима са ранени, а двама са загинали.

Магистралата е била затворена за 3 часа. След приемането на пострадалите в Спешно-приемно отделение на МБАЛ-Благоевград е възникнало напрежение заради поведението на близките на загиналите.

Пристигнали са 2 патрулки, които заедно с охраната на болницата са възстановили реда. "И жената, и детето са били в клинична смърт. Колегите са се опитали дълго време да ги реанимират, но без успех. Не знам да е имало агресия към медиците в СПО", каза тази сутрин за „Телеграф“ д-р Димитър Димитров, директор на МБАЛ-Благоевград. Д-р Александър Костов, началник на Спешно-приемно отделение, уточни, че загиналата жена е баба на детето.

"Били са по-голяма група родственици, връщали са се от сватба, пътували са към Дупница. Имало е повече емоции, това в такива случаи е нормално. Не е имало обаче агресия към екипите ни. Направили сме всичко, което е могло да се направи", каза още д-р Костов.