0

Н ова трагедия разтърси страната. Тялото на 32-годишен изчезнал мъж от град Батановци е намерено в река в близост до мястото, където е живял във вторник малко преди 12 часа. Това потвърди пред „Телеграф“ говорителят на ОД на МВР – Перник Венцислав Алексов.Под надзора на Окръжна прокуратура-Перник се води досъдебно производство, образувано за умишлено убийство

32-годишният Борислав Боянов е бил в неизвестност от петък. За последно е бил забелязан при спирка в града. На следващия ден телефонът му е бил изключен, обясни кметът Радослав Петров.

По данни на местните Боянов е имал психични проблеми.

По случая е започнало незабавно издирване от органите на полицията. Около 10.30 ч. днес в коритото на р. Струма, в района на Батановци, е било забелязано безжизнено тяло на мъж. Впоследствие местни жители са го разпознали като издирваното лице.

По данни от първоначалния оглед на трупа се касае за удавяне с давност от около два дни, като не са констатирани видими следи от насилие.

Трупът е предаден в отделението по съдебна медицина на болница в Перник за извършване на оглед и аутопсия. Предстои извършване на съдебномедицинска експертиза за установяване на точната причина за настъпване на смъртта.

Към момента се извършват оглед на местопроизшествието и разпити на свидетели.