0

П регазеният от автомобил , каран от пиян и дрогиран водач на улица в казанлъшкото село Бузовград 14-годишен Иван Седмаков е починал, съобщи директорът на старозагорската УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ проф. д-р Йовчо Йовчев.

Момчето бе хоспитализирано с политравми и тежко черепно – мозъчно нараняване в КАИЛ малко след 20,00 часа на 11 ноември. Леталният изход е констатиран към 9,00 часа на 15 ноември, малко преди от районната прокуратура да внесат в съда искане за задържане под стража на обвиняемия за катастрофата 58-годишен Димитър Косев. Детето беше три дни в кома.

Срещу него е повдигнато обвинение , че в състояние на алкохолно опияние /много над 1,3 промила/ и след употреба на метаамфетамини е причинил тежка телесна повреда на жертвата, която сее намира на банкета на улицата в статично положение. След катастрофата Косев е напуснал местопроизшествието и избягал. Открит е малко след полунощ на 12 ноември да спи в дома си в близкото село Розово.Още тогава наблюдаващия прокурор от старозагорската районна прокуратура е разпоредил 72-часово задържане и провеждането на няколко съдебно – технически експертизи.

Очаква се след кончината на жертвата досъдебното производство да бъде прехвърлено към окръжната прокуратура, това обаче ще стане след произнасяни на експерти, че смъртта на тийнейджъра е в резултат на катастрофата, а не на друго заболяване. На снимката На това място в началото на село Бузовград автомобилът на пияния и дрогиран Димитър Косев е помел чакащия да си купи топла напитка от вендинг машина 14-годишен Иван Седмаков.Само по чудо намиращите се в съседство двама негови връстници не са пострадали.