0

Д ете на 3 години загина при катастрофа във Врачанско. Майка му е с тежка черепно-мозъчна травма и рани по гърдите, но в стабилно състояние.

Инцидентът е станал на път към село Лиляче. Автомобилът се е преобърнал по таван в дере заради проливния дъжд. Вътре са били загиналото дете и неговите родители.

Предполага се, че мъжът е карал с превишена скорост, предаде NOVA. Той е пострадал при опит с глава да разбие стъкло на входа на Спешния център след новината за смъртта на детето му. Семейството има претенции към лекарския екип, отзовал се на сигнала.

„По данни на екипа детето е било починало още на място. Повиках бащата и дядото и лично на тях им съобщих за смъртта. По регламент, когато има смъртен случай в линейка, трябва да стои два часа в нея и след това да се свали в Съдебна медицина”, обясни д-р Теодора Генова.

„Защо не ни кажат къде е детето. Ние знаем, че е починало - но къде е? Нито сме го видели, нито са ни питали как се казва - нищо”, посочиха близките.

Заради напрежението се е наложила и намесата на полиция.

Според близките медиците са могли да спасят детето, а по думите им една от лекарките е била употребила алкохол, предаде БНТ.