0

Р азследващите органи са открили няколко гилзи на мястото, където е бил убит граничния полицай. То се намира от българската страна на границата.

Това дава повод да се предположи, че престъплението е извършено с ловна пушка. Дали това е така или е стреляно с друго оръжие, ще покаже експертиза, предаде БНТ.

Припомняме, че трагедията е станала около 20.30 часа в понеделник. Тогава неизвестен стреля по наряд на "Гранична полиция" и военнослужещ, който охранява границата в района на село Голям Дервент. На метри от селото е граничната бразда, където се е случил инцидента.

Сигнал за него е подаден снощи, когато неустановено лице стреля по съвместен наряд на "Гранична полиция" и военнослужещ, които изпълняват служебните си задължения по охрана на границата. След стрелбата граничният полицай е прострелян и загива на място, а военнослужещият успява да се оттегли от мястото. Натам са насочени и други екипи, които охраняват границата.

По непотвърдена информация става дума за престрелка с мигранти или трафиканти. Извършителите са избягали.

По-рано тази сутрин министърът на отбраната Димитър Стоянов коментира, че има информация, че военнослужещият не се е оттеглил, а е взел необходимата позиция като се е прикрил, но това подлежи на проверка. "Прекалено рано е да коментираме каквато и да е хипотеза. Бил е застрашен животът му след като е бил патрулна двойка с граничния полицай", заяви Стоянов.