0

П рокуратурата ще проверява какво работи Начо Пантелеев - обвиняемият за катастрофата, при която загина футболния треньор Ферарио Спасов, и как, ако не е полагал труд, са закупени луксозните автомобили, които е управлявал. Това съобщи пред журналисти Валентин Вълков - окръжен прокурор на Ловеч, предаде БНТ.

"От медийните публикации и от това има в материалите по делото, този човек нямаме данни да е работил нещо. С какво се е занимавал, ще го изясним в хода на разследването. Ще изясним и ако това лице не е полагало какъвто и да е труд, откъде и по какъв начин се е сдобило с този автомобил. Това също ще го проверим. Доколкото знам е шофирал и с други луксозни автомобили, ще проверим откъде са те", заяви окръжният прокурор на Ловеч.

Мярката "подписка" за шофьора, убил Ферарио Спасов, засега не може да бъде променена, каза Вълков.

"Ако бъдат установени нови факти и обстоятелства и събрани нови доказателства, които утежняват вината му да може да бъде преквалифицирано обвинението от друг състав по чл. 343 и респективно след преценка от наблюдаващия прокурор да бъде променена и мярката за неотклонение. На този етап мярката "подписка" не може да бъде променена, тъй като тя е взета от колегата. Ако има промяна в хода на разследването, може да се мисли и в тази посока", обясни Вълков.

Обвиняемият за катастрофата, при която загина футболния треньор Ферарио Спасов, Начо Пантелеев се е възползвал от правото си да не дава обяснения при разпита си в полицията.

Окръжният прокурор на Ловеч съобщи, че не може категорично да се каже с каква скорост е шофирал Пантелеев в събота, но при всички случаи е над 100 км/ч. Проверяват се снимки от камери преди и след инцидента.