0

Й ордан Илиев и Атанас Градев са полицейските служители, загинали при катастрофата в Бургас, съобщи Цветелина Рандева, говорител на Областната дирекция на МВР в града.

31-годишният Йордан Илиев е бил старши полицай в сектор "Охранителна полиция” към Първо районно управление в Бургас. Служил е в системата на МВР седем години.

Атанас Градев на 43 г. е бил командир на отделение в сектор "Охранителна полиция" към Първо районно управление - Бургас. Имал е 18 години стаж в системата на МВР.

След два месеца Йордан Илиев е щял да премине на по-висока длъжност в отдел "Криминална полиция" заради доказани качества, само за последните три месеца е награждаван три пъти за проявен героизъм. Тази нощ той изобщо не е трябвало да бъде на работа, поел е извънредно дежурство в друго отделение, в което не са достигали патрулните полицаи.

Тази сутрин около 5,30 часа те са искали да помогнат на колегите си и се включват в преследването на автобуса с мигранти в района на кръговото кръстовище „Трапезица” в опит да пресекат пътя му, но той буквално връхлетял върху колата.

Смразяващи кадри от мелето гледайте ТУК!

Двамата полицаи ще бъдат погребани в петък.