0

Т рагедиите нямат почивен ден. Те не спират дори през уикенда.

Влакът

Не само у нас, а и в Египет има проблеми с влаковете.

Локомотив се блъсна днес в последния вагон на пътуващия за Кайро пътнически влак в Южен Египет и много пътници бяха ранени, съобщиха властите, цитирани от "Асошиейтед прес", пише NOVA.

Това е втората влакова катастрофа за месец в северноафриканската държава. Министерството на здравеопазването съобщи, че най-малко 20 души са били откарани в болници.

Сблъсъкът е станал в провинция Миня, на 270 километра южно от Кайро и два железопътни вагона са паднали в речно корито, се казва в изявление на железопътните власти.

Кадри, излъчени от местни медии, показват как двата вагона са частично потопени във водата.

Дерайлирането на влакови композиции и железопътните катастрофи се случват често в Египет, където остарялата железопътна система страда и от лошо управление. През септември два пътнически влака се сблъскаха в град в делтата на Нил и най-малко трима души загинаха.

Причините за катастрофата се разследват.

Хотелът

40 души са в болница след пожар в хотел в Италия. Повече от 270 гости бяха евакуирани от хотел в северния италиански град Абано Терме близо до Падуа, след като през нощта избухна пожар, съобщи днес италианската информационна агенция АНСА, информират италианските медии.

На около 40 души е оказана помощ на място, но след това са били откарани в болница, тъй като са вдишали дим. Хотелът е напълно евакуиран и противопожарната служба е успяла да потуши огъня преди разсъмване, съобщава АНСА. По първоначални данни на огнеборците пожарът е възникнал в сервизно помещение на втория етаж на хотела и бързо се е образувал обилен дим, който се разпространил в цялата сграда.

Тричленно семейство с малко дете било блокирано в стаята си на шестия етаж, но е спасено без наранявания с помощта на противопожарна стълба. Абано Терме е популярен спа курорт с население от 20 000 души. Разположен е близо до район с термални извори и привлича много летовници.