0

Б ългарин е загинал в Германия, а органите на реда в страната опитват да разберат какви са причините за смъртта му, като е възможно да става дума за полицейски произвол.

Ченгетата в Берлин, върху които са надвиснали тежки обвинения разследват смъртта на 45-годишен нашенец. След акция на полицията в Бранденбург, мъжът е настанен в клиника в германската столица, където по-късно починал, предадоха местните медии.

Има съмнения за упражнено върху него насилие от страна на служителите на реда и случаят се разследва. В болницата е открита пръст в гърлото, в белите дробове и по лицето на мъжа, съобщи “Тагесшпигел”. Което означава, че смъртта на жертвата е била жестока и повече от мъчителна.

Към този момент лекарите смятат, че вероятно задушаване е причината за смъртта на нашенеца.

По предварителна информация мъжът е загинал при арест, а смъртта му е причинена от насилствено задушаване. Съседите му са извикали полиция, тъй като той се е държал изключително агресивно. И видимо е бил зле психически. При пристигането на полицията мъжът е буйствал и се е противил на задържането си. Когато полицаите го арестували, мъжът припаднал, се казва в изявление на говорител на полицията.

Дали 45-годишният мъж се е задушил, защото полицията се е намесила твърде грубо?

Във вторник вечерта около 21,15 ч. службите за спешна помощ са били повикани на улица "Карл Маркс" в Нидерлехме край Берлин. Според собствената им информация те са открили на мястото на инцидента мъж, за когото се твърди, че е ритал предмети и е удрял автомобил. Въпреки многократните молби да преустанови действията си, мъжът е продължил.