1

Р азследването срещу актьора Юлиан Вергов е пред прекратяване, научи „Телеграф“ от свои източници. Свидетели твърдят, че актьорът не е ритал колежката си Диана Димитрова. Освен това липсват и доказателства в подкрепа на обвинението.

Димитрова не е представила на разследващите органи документ за медицинско освидетелстване, а само снимки и разказ за случилото се. Според нейните показания през 2017 г. Вергов я е блъснал, след което я изритал с крак в лицето. При разпита на актьора той е отрекъл това. 

Показания

Разпитаните трима свидетели обаче също не потвърждават версията на Димитрова и описват съвсем различна ситуация. Според техните думи актрисата е преследвала актьора, за да разговарят. Влязла след него в гримьорната и започнала да вика. Вергов първоначално само слушал, но след това опитал да изгони колежката си и я избутал навън. Тогава Диана паднала върху столове с дрехи. Според свидетелите това било всичко, което се е случило между двамата. 

Снимки

Самата Димитрова публикува снимки в социалните мрежи, които е предала и като доказателство. Според направената експертиза на тях действително се вижда, че актрисата има синина и оток, както и променен цвят на кожата на лицето, което се явява лека телесна повреда. Снимките сами по себе си обаче не са доказателство кой и кога може да е причинил това на актрисата, коментират експерти. Хипотезата за хулигански подбуди също не издържа, защото самата Димитрова е признала, че с Вергов са имали близки отношения. Освен това тя не е представила медицинско свидетелство и реално няма нищо, което категорично да доказва отправените към актьора обвинения. Това са част от причините, поради които вероятно образуваното досъдебно производство срещу Юлиан Вергов ще бъде прекратено. Диана Димитрова обаче може да води дело от частен характер срещу него. 

Историята

Случаят започна миналата година, когато актрисата и художник взриви публичното пространство с новината, че преди 5 г. е пострадала по време на снимки. Според разказа на Димитрова Вергов я блъснал и когато тя паднала на земята, я е изритал в лицето. По думите на Диана самият побой не е бил видян от никого, но минути по-късно всички разбрали за агресията. До момента Вергов не е коментирал публично обвиненията на Димитрова срещу него.