0

О т Прокуратурата дадоха подробности за убитата общинска съветничка от Велинград. Според тях няма политически под текст на убийството. Обвиняемият и жертвата спорели за голяма сума пари. 

За случая беше задържат 72-годишен мъж, с когото жертвата Екатерина Каферинова е жвеела на семейни начала. Двамата се разделили през 2017-та година. След това останали в сравнително добри отношения, по думите на прокурора. Имали общ бизнес с недвижими имоти и финансови взаимоотношения, уточни още той.

В деня преди убийството мъжът, който е живеел в друго населено място, отишъл във Велинград за рождения ден на Каферинова. "Според първоначалните данни на 28 август вечерта между двамата възникнал скандал. Причината е, че мъжът претендирал  жената да му върне голяма сума пари, която през годините той ѝ бил дал". 

Савов не уточни размера на сумата, но поясни, че става дума за няколкостотин хиляди лева, които тя му дължала.

По време на спора двамата били сами. Жената била умъртвена, като е била удушена. Мъжът сам е подал сигнал на телефон 112, разказа още прокурорът. 

Днес предстои на задържания за 24 часа да му се повдигне обвинение за умишлено убийство. За него Законът предвижда от 10 до 20 години лишаване от свобода. Предстои да се внесе искане в Съда и за мярка за неотколонение "задържане под стража".