0

С инът на покойния финансов министър Стоян Александров - Петър Александров и собственик на траурна агенция на име Александър са двамата арестуваните за убийството в моргата, предава NOVA

Тялото на убития мъж - Кирил Русев, е регистрирано с фалшиви документи и оставено в камера на частна морга, подготвено за кремация, за да бъдат заличени следите на престъплението. Не е ясно дали моргата е собственост на задържания гробар. 

По първоначална информация мотивът за зверството е финансов, като жертвата е дължала на един от двамата убийци между 200 000 и 300 000 лева.  

Министерският син и гробарят похитили длъжника, а после са го убили с огнестрелно оръжие. 

Интересен факт около разследването на случая е, че се потвърждава версията, че извършителите са преминали през сръбската граница с личната карта на убития, за да си осигурят алиби. Двамата мъже, задържани за убийството, са минали границата със Сърбия на 4 януари вечерта, през пункта Стрезимировци, като при проверката са показали документите на убития мъж. След това се върнали в България, но без да показват личната му карта.

Брутално убийство в София! Килърите опитали нагло да прикрият престъплението, натикали трупа в морга с фалшиви документи

До разкриване на престъплението се стигнало, след като съпругата на жертвата и неговите родители са подали сигнал за изчезването му. 

При претърсвания на адреси, свързани с двамата съучастници, са открити огнестрелни оръжия.