0

П рокуратурата в Пазарджик повдигна обвинение на 18-годишния ученик за смъртоносното намушкване  с нож на 21-годишнен младеж. Според обвинението престъплението е извършено от ревност заради бившата приятелка на задържания, съобщиха от полицията и прокуратурата.

РОДИТЕЛИТЕ НА ЗАГИНАЛОТО В ПАЗАРДЖИК МОМЧЕ: Намушкан е от професионален убиец (ВИДЕО)

„Вместо да ходим да му избираме апартамент, му избрахме ковчег. Това беше най-жестокият ден в моя живот да избирам на сина си ковчег, в който трябва го погреба. Защо? Защото някой решил да раздава правосъдие по негово си усмотрение. Да се разхожда с ножове и да убива деца”, казва Михаела Здравкова, майка на убитото момче.

„Синът ми беше намушкан смъртоносно от професионален убиец. По думите на шофьора на линейката, който видях в събота съвсем случайно в болницата. Повтарям това бяха рани и убийство на професионалист”, казва Недялко Здравков, баща на убитото момче.

В петък вечерта 21-годишният Ангел е намушкан с нож пред очите на приятелката си. Нападението е станало след спречкване на улицата с 18-годишен младеж. Спорът между жертвата и заподозрения бил заради момиче. Ангел имал връзка с нея от седмица, а нападателят бил бившият й приятел.

„Знаем, че 3-4 дни преди убийството го е следял. Не е искал да каже на никой. Не знам защо. Искал е сам да се справи с проблема или не знам, не мога да разбера”, казва Денислава Здравкова, сестра на убитото момче.

След убийството нападателят е избягал с личния си автомобил и се укрил. Задържан е в София. Прокуратурата му повдигна обвинение.

КЪРВАВ ЛЮБОВЕН ТРИЪГЪЛНИК: Бивш закла настоящия пред очите на приятелката му!

Приятелите на Ангел твърдят, че задържаният за убийството имал и предишни провинения. „Тормозил е своя бивша приятелка. Много дълго време я преследвал, приятелите й след това. Заплашвал ги е пак с нож. Не така както в случая, а по телефона. Имало е закани, че направо вади ножове. Отделно има сведения, че обикаля с бухалка и нож, когато излиза”, разказва Никол Димитрова- приятелка на убитото момче.

За втора поредна вечер снощи приятелите и близките на убитото момче се събраха на мълчаливо бдение и поиска най-тежката присъда за извършителя.

„До живот да влезе в затвора”, поиска Недялко Здравков. „Искам да има смъртна присъда. Който тръгва с умисъл да убива човек, да получи същото, защото мъката, болката е голяма, много голяма”, казва Михаела Здравкова.