1

С лед поредицата лъжливи съобщения и опровержения, стана ясно, че бившият член на ВИС-2 Ангел Личканов е починал.

КРЪСТНИКЪТ 4: Мистерия с бос на ВИС-2, слухове го погребаха

Започва разследване на смъртта му под ръководството на Районната прокуратура в Пловдив.

Образувано е досъдебно производство за причинена смърт по непредпазливост на 56-годишния член на ъндърграунд средите.

Според фактите, които са на лице към момента, вчера с разпореждане на наблюдаващ прокурор Личканов е бил транспортиран до лечебно заведение за преглед и оказване на медицинска помощ във връзка със здравословни оплаквания. Датата, часът, лечебното заведение и медицинският специалист, който да извърши прегледа, са били предварително посочени от защитника му, адв. Стоян Донков, в молба до наблюдаващия прокурор, пише“Марица“. След извършения преглед Личкана е бил върнат в следствения арест, където по-късно е починал. По досъдебното производство са извършени незабавно действия по разследването – оглед на местопроизшествие, разпити на свидетели, както и е била назначена съдебномедицинска експертиза за установяване на причините за смъртта.

Междувременно в различни медии циркулира съобщение, афиширано като „мнение на дъщерята на Личкана – Христина“, публикувано уж в социалните медии, според която той е бил убит:

Цитираният пост е следният:

"Баща ми, Ангел Личканов, почина вследствие на бездействие от прокуратурата! Поради НЕВЗЕТИ НИКАКВИ мерки от органите на реда, нашият скъп и незаменим баща, син, съпруг и дядо, си отиде на 56 г. На 20.07.23 г., в 12 ч. на обяд, ТОЙ излезна от лекарски преглед в болницата със становище "СПЕШНА РЕАНИМАЦИЯ, ЗАПУШЕНА АРТЕРИЯ".
Не се предприеха НИКАКВИ мерки за спасяването на живота му, беше ВЪРНАТ в ареста, въпреки че се чувстваше зле и НЕ БЕШЕ ЗАКАРАН В БОЛНИЦА, ИГНОРИРАЙКИ становището на доктора, че е за "СПЕШНА РЕАНИМАЦИЯ"!
Семейството му стояхме пред АРЕСТА в Пловдив, лично аз занесох лекарствата, изписани от доктора в 12 ч. на обяд, които НЕ БЯХА ПРИЕТИ ОТ ПОЛИЦАИТЕ!
Адвокатът се обажда в ареста около 17.30-18 ч. и му казват,че Ангел Личканов е жив и здрав! А дали е бил ???????!!!!!!!!!!!
Недопустимо е това да се нарече "естествена смърт"!!!"


Мистериите и неяснотите около смъртта на Личкана явно продължават.
В неяснота е и датата на погребението му. Не е ясно кога и къде точно ще бъде, но, както се очаква, най-вероятно на траурната церемония ще присъстват знакови фигури от ъндърграунда през 90-те години на 20 век.