0

Ш офьор блъсна 3-годишно хлапе на улица в село Разград, съобщиха от областната дирекция на МВР в Монтана. Детето е без сериозни травми, но роднините му си отмъстиха като набиха водача.

Инцидентът е станал към 21 часа в неделя. 33-годишен мъж от Долни Цибър карал лекия си автомобил „Мерцедес“ по улиците на селото. Изневиделица пред колата му излетяло малко момиченце, което било оставено без родителски надзор. Мъжът не успял да спре навреме и го блъснал. 
Детето останало да лежи под предната броня на колата, без да е прегазено. Когато видели стряскащата гледка, негови роднини се нахвърлили върху шофьора и започнали жестоко да го налагат. Конфликтът бил прекратен от пристигнал на мястото полицейски екип. 

За щастие се оказало, че детето е без сериозни наранявания. То незабавно е транспортирано към болницата в Лом, където медиците констатирали, че няма травми и фрактури, а само охлузни рани и уплаха. След прегледа то било освободено за домашно лечение. 

На водача на лекия автомобил са направени проби за употреба на алкохол и наркотични вещества, които са отрицателни. Съставен му е акт по Закона за движение по пътищата. 

За случая е уведомена районната прокуратура в Монтана, образувана e преписка.