0

25-годишната полицайка, в чиято кола беше намерено наркотично вещество, е дъщеря на дългогодишен служител в системата на МВР, съобщи БНТ.

Както вече ви информирахме тя работи в столичното Седмо РПУ. Спряна е за проверка на пътя Разлог – Банско. Показала служебната си карта, но това не респектирало колегите й. Те извършили проверка и открили в колата й 0,5 кг марихуана.

„За момента нямаме информация от МВР дали е резултат от оперативна разработка, но според мен е логично да е точно така, защото наркотикът е намерен в багажното отделение под резервната гума. Тя най-вероятно е била сигурна, че след като се легитимира със служебната си карта, няма да последва проверка. Не е тествана за наркотици, проверката е била за държане на наркотично вещество. В момента е задържана по ЗМВР, но след привличането ѝ днес, ще бъде задържана за 72 часа за обезпечаване явяването ѝ  пред Районен съд-Разлог за разглеждане на най-тежката мярка "задържане под стража", обясни районният прокурор на Благоевград Борислав Ковачки.проверка на пътя Разлог – Банско. Показала служебната си карта, но това не респектирало колегите й. Те извършили проверка и открили в колата й 0,5 кг марихуана.