0

Б ългарка се хвърли от моста над река Тибър в град Умертилде в района на Перуджа, Италия. Тялото на жената е открито от пожарникарите около 11 часа в неделя. Сигнал за изчезването й подал възрастен дядо, за когото сънародничката ни се грижела. Тя е на 61 години, добре позната е в града, където работи като болногледач от много отдавна. Издирването й е започнало незабавно след обаждането на дядото, който бил много притеснен, тъй като българката му споделила, че възнамерява да се самоубие.

Родина

Не са ясни причините, които са я подтикнали да сложи край на жизнения си път. Но данните на резследването сочат, че дни по-рано тя се прибрала много разстроена от България. Не била идвала в родината си от години и сега била за няколко дни. Чувала се по телефона със стареца и още от България му направило впечатление, че е силно депресирана. „Идването й в България я депресира“, твърди работодателя й.

Усилия

В издирването на българката се включиха пожарната, както и доброволци от гражданска защита. Те са съсредоточили усилията си до моста в района на язовира, където били насочени от стареца. Жената е вдовица и майка на две дъщери, които работят и живеят в Англия.