0

К атастрофа между два тежкотоварни автомобила блокира движението на Голямоконарско шосе в Пловдив, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града.

Около 8:40 ч. във вторник е получен сигнал, че на входа на Голямоконарско шосе откъм автомагистрала "Тракия", край завод "Либхер“, е настъпил сблъсък между камион и празна цистерна, която била обхваната от пламъци.

По предварителна информация няма пострадали хора.

До приключване на гасителните действия от екипи на пожарната и извършване на оглед на местопроизшествието се въвежда временно ограничение на движението и в двете пътни ленти. Създадена е организация полицейски служители да подпомагат трафика и насочват водачите към други възможни маршрути.

РД

Три пожарни екипа и аварийно спасителен отряд гасиха пожара, съобщиха от Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Пловдив. 

РД

След пристигането на екипите на мястото на произшествието е установено, че едното от транспортните средства е било използвано за превоз на глюкоза, но е било празно. След замерване на въздуха от аварийния отряд е установено, че няма опасни вещества и продукти в атмосферата. 

Предстои разчистване на платното.

РД