0

Г раничен полицай е набил съпругата си, защото се е заразила с коронавирус. Жестокият побой е извършен на 27 юли 2020 година. Мъжът се ядосал и започнал да обвинява жена си за всичко, викай й и я обиждал. Свидетели на физическото насилие са станали децата им.

Обвинителният акт срещу служителя на реда вече е внесен в съда. От прокуратурата обясниха, че той е упражнявал системно физическо насилие над съпругата си, изразяващи се в бой и душене, отправяне на заплахи и обиди. Разследващите установили, че мотив за действията на мъжа е ревността му.

Жената не издържала и взела решение да се раздели с мъжа си. Преместила се да живее в Благоевград, но продължила да получава заплахи по телефона. Изплашена, жената потърсила помощ, като се свързала с фондация „Асоциация Анимус“ и адвокат, а после съдът в Благоевград издал заповед за незабавна защита.

След поредната среща с децата си мъжът заплашил отново бившата си жена, сестра й и свидетел пред служители на отдел „Закрила на детето“ и социални служители.

Предстои делото срещу обвиняемия служител на реда да продължи в съда.