0

За брутален ужас сигнализаираха жители на български град! Става въпрос за масов мор, вследствие на отравяне на животни по улиците на Велинград.

Те твърдят, че и трите квартала на града са осъмнали с трупове на умъртвени бездомни кучета и котки. Собственици се оплакали, че има пострадали и домашни любимци.

По думите на потърпевшите отровата е била разпръсната по оживени улици и паркове. Най-голямото им притеснение е, че в градинките, в които са открити мъртвите животни, често се разхождат майки с бебета и играят деца.

От полицията съобщиха, че нямат постъпил такъв сигнал. А от местната администрация заявиха пред NOVA, че Велинград не разполага с общински приют. Градът има проблем с безстопанствените животни и с помощта на природозащитна фондация организират често кампании за безплатна кастрация на домашни и улични кучета.  

"Осъмнахме сред трупове на животни навсякъде, в целия град. Сутринта баща ми каза да не разхождам кучето, тъй като имам домашен любимец", сподели Светлана Лилова.

"Едното ми кученце не беше с мен. То беше по-встрани, но това което мина с мен и само подуши, три минути след това започна да се тресе, изпадна в шок. Лекарите не можаха да ми помогнат. Кученцето ми почина в страшни мъки, загубих член на семейството", сподели през сълзи Цветанка Грозева.

"С разпръснатата отрова има риск и за децата. Играчката ще падне, после какво ще попадне в устата му като я пипа с ръце. И децата ли ще тичаме да спасяваме после?", пита Салиха Хаджи.

Цветанка каза, че това, което искат е убийствата да спрат.