0

И стински ужас се е разиграл в софийското село Долни Богров. Лек автомобил, управляван от 47-годишен водач е помел 6 бетонни предпазни топки на тротоар, след което се е забил в стълб. В резултат на инцидента е починал 51-годишен мъж, който е бил на седалката до шофьора. 

Екшънът се разиграл в нощта на събота срещу неделя. На водача вече е повдигнато обвинение, съобщиха от прокуратурата. 

От там съобщиха, че вече са събрани доказателства, които наблюдаващият прокурор е оценил като достатъчни за привличане на 47-годишния мъж,  към наказателна отговорност. 

Установено е, че обвиняемият управлявал автомобила без да е имал необходимата правоспособност, тъй като книжката му е отнета в края на 2012 година. Катастрофиралият автомобил е собственост на 22-годишен младеж и е иззет доказателство при огледа на местопроизшествие.

С постановление на прокурор в СГП обвиняемият е задържан за срок до 72 часа. Предстои да бъде взето решение относно внасяне на искане за взимане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на обвиняемия. Разследването по случая продължава с разпити на свидетели, извършване на необходимите експертизи, както и на други действия по разследването за изясняване на всички обстоятелства по случая в съответствие с изискванията на закона.