0

 

Обвиненият в убийството на Алена Щерк - Виктор Спига, затрупал тялото на жертвата с тухли, строителни материали и пластмасови части от автомобил, след като размазал главата й с тъп предмет. Това става ясно от обвинителния акт, внесен в Софийския градски съд в понеделник..

Жестокото убийство бе извършено в края на май миналата година. Очаква се СГС да насрочи разпоредителното заседание по процеса.

Процесът срещу Спига ще стартира до дни

 Процесът срещу Спига ще стартира до дни
Булфото

Скандали

Италианският гражданин Спига и българката Щерк се запознали в края на 2019 г. Заживели заедно в дома на Щерк в столицата и дори стартирали общ бизнес.

Освен работата обаче Алена практикувала и латино танци. Било й хоби и голяма страст. Спига обаче никак не одобрявал това й увлечение. Ревнувал и често й вдигал скандали. Обиждал я. Настоявал да прекрати с танците. Алена обаче предпочела да се раздели с него, а не с хобито си.

Това станало в началото на 2022 г. Спига се изнесъл от дома на Щерк. Жената сложила СОТ на дома си и продължила живота си постарому.

Фитил

През пролетта обаче Виктор помолил Алена да му даде автомобила си и обещал да й го върне след няколко дни. Щерк се съгласила, но когато Спига не върнал автомобила, собственичката му подала жалба в полицията. Автомобилът бил издирен и върнат.

Щерк веднага го закарала на автомивка. Месец по-късно Виктор причакал Алена в гаража на кооперацията, в която живее, и я нападнал малко след като паркирала автомобила си. Разбил главата й с неустановен по делото твърд тъп предмет. Удрял я и по тялото и крайниците. Жената издъхнала в резултат на тежка черепно-мозъчна травма. Метнал тялото в багажника и отпрашил в посока Перник. Изхвърлил трупа близо до помпена станция на пътя между Батановци и Радомир. Покрил го с брезентово платнище, а отгоре натрупал строителни отпадъци.

После тръгнал на обратно. Напазарувал почистващи препарати и калцуни. После върнал автомобила обратно в гаража и го изчистил. Дори се качил до жилището, за да се измие. Накрая отпрашил за Гърция с автомобил под наем. Докато пътувал, се обадил на новата си приятелка. Разказал й, че вероятно ще го обвинят в изчезването на Щерк, и я помолил, ако я питат от полицията, да твърди, че е била с него в нощта на убийството. От Гърция Спига заминал за Италия, където е заловен.