0

У жасен инцидент са преживели пасажерите на полет на Jet2, от Глазгоу, Великобритания, за Анталия, Турция.

Самолетът е бил принуден да направи аварийно кацане, след като пияна на мотика жена нападнала кабинния екипаж и не можело да бъде озаптена.

По тревога е бил осигурен коридор за аварийно кацане в северната част на Гърция, след като екипажът е подал сигнал за инцидента около 22:30 часа в неделя, пише The Sun.

Авиокомпанията твърди, че аварийният сигнал е бил подаден след "ужасяващи и агресивни" действия на клиент по време на пътуването.

Известно е, че жената се е наранила, след като е била екипажа и е ударила лицето си в седалката, тъй като служителите не са успели да я успокоят.

Според гръцкия вестник Protothema 61-годишната пътничка е обвинена във възпрепятстване на движението, непристойно поведение на самолет по време на полет и неподчинение на заповеди на пилота. 

Твърди се, че тя е отказала да се извини по време на първоначалното разследване на инцидента. Скандалният случай влезе в новините на всички местни медии.

След като самолетът кацнал в Гърция, жената била свалена от борда и задържана от полицията.

Говорител на Jet2 разкритикува пътничката за поведението й и увери клиентите, че вече й е „забранено за цял живот“ да ползва услугите на авиопревозвача.

Пътниците получили извинение на фирмата за възникналата тревожна ситуация и прекъсването на полета до Анталия.