1

15-годишно момиче, чиято майка е българка, е било изнасилвано в продължение на две години на остров Крит, а за случая са задържани 12 души. Бащата на момичето, който е грък, не могъл да понесе шока и се е самоубил преди дни, съобщи сайтът Български новини. Арестуваните са на възраст между 17 и 38 години. Двама от тях са с повдигнати обвинения за изнасилване, останалите се разследват.

Основен

Основният заподозрян е 35-годишен пакистанец, приятел и работник на 50-годишния баща. Друг заподозрян е от Молдова, останалите са местни гръцки жители. По случая започнало да се работи през лятото на миналата година, когато в местната агенция за закрила на детето бил подаден анонимен сигнал. В него се твърдяло, че в продължение на близо две години в периода от 12-14-годишна възраст момичето е било обект на изнасилвания от голяма група хора. След получения сигнал е разпоредена проверка по случая.

Шок

След като научил за гаврата с детето си, бащата се самоубил, задушавайки се с газ в колата си. Мъжът оставил и бележка: „Научих тези факти за дъщеря си и не мога да ги понеса. Проверете мобилния й телефон, за да разберете истината. Не издържам повече. Благодарен съм на полицията за това, което направиха. Моля, не отнемайте детето от майката, защото ще полудее. Не мога да понеса всичко, което се случи.“ Майката е българка и единственият споменал до момента нейния произход е собственикът на магазина, от когото бащата е закупил бутилката газ, с която се е задушил. Според майката дъщеря й не желае да говори за случилото се. „Майко, каквото си чула, това е! Каквото са ти казали от полицията, е вярно!“, са думите на малолетното момиче.