0

М ъж, определящ се за жена на име Скарлет Блейк, е бил признат за виновен за убийството на 30-годишен служител на автомобилен завод в Оксфорд, предаде Sky News.

Блейк среща работника Мартин Карено в ранните часове на 25 юли 2021 г., докато обикаля улиците на града в търсене на някого, когото да убие, съобщават прокурорите по делото. Тялото на жертвата е намерено в река Черуел в район Парсънс около 24 часа по-късно.

Оксфордският кралски съд установи, че разследването на престъплението е започнало две години по-късно, след като бившата партньорка на убиеца Ашлин Бел разказала на детективите, че той е признал за престъплението, като обяснил, че използвал самоделна гарота - инструмент за удушаване.

Разследващите посочиха още, че 25-годишният Блейк има "фиксация върху насилието". Установен е негов видеоклип, на който предава на живо разчленяването на домашния си любимец - котка, след което го слага в блендер. Според прокурорите това показва, че той има "обезпокоителен интерес към това какво би било да навредиш на живо същество".

"Той се описваше пред другите като човек, който получава сексуално удовлетворение от мисълта за насилие и мисълта за смърт", каза прокурорът.

Блейк се признава за виновен по обвинението в престъпно увреждане заради убийството на котката, но отрича да е убил 30-годишния мъж.