0

Пари стоят в основата на жестокото двойно убийство край София. Престъплението е извършено между 2 и 3 часа през нощта, като разстреляното 18-годишно момиче и 27-годишният Иво Колев са живеели в село Лозен. 

За престъплението е задържан криминално проявеният Чавдар Бояджиев, срещу когото през 2021 г. е повдигнато обвинение за убийство по непредпазливост при инцидент. Делото в Софийския районен съд все още е висящо, а Бояджиев е освободен с мярка подписка, научи "Телеграф". Той също така има криминална регистрация за нанасяне на телесна повреда.

По неофициална информация Чавдар е би наркозависим. Убитото момиче пък е бивша приятелка на извършителя, а - момчето негов приятел. 

БГНЕС

УЖАСЯВАЩО: Двойно убийство край София

В нощта на разстрела тримата се срещнали и Чавдар им поискал пари, но и двамата убити му отказали. Ядосан, Чавдар ги застрелял хладнокръвно, като първо посегнал на живота на Иво. Според една от версиите Бояджиев се нуждаел от средства за наркотици, а според друга девойката станала негова косвена жертва, тъй като той се притеснил да не го издаде.  

БНТ

Трупът на момичето е намерен край черния път между селата Лозен и Равно поле, който минава под магистрала "Тракия".  

БНТ