0

68-годишният жител на хасковското село Гарваново Атанас Николов, чийто труп беше намерен рано тази сутрин в коридора на жилището му, е страдал от болестта на Бехтерев. Това съобщи кметът на селото, в което живеят около 500 души, Иван Делчев.

Според запознати смъртта на 67-годишния инвалид е настъпила в резултат на удар с тъп предмет по главата.

Тялото открили съседи, които подали сигнал на телефон 112 към 22,30 часа на 16 януари. По думите на кмета Николов не е бил конфликтен, бил е добър човек. Преди появата на африканската чума по свинете гледал няколко свине – майки за продан, но след това се отказал и оставил само 2-3 животинки за собствена и на близките му консумация.

Предполага се, че убийството е било извършено с цел грабеж. Образувано е досъдебно производство. Тялото е отнесено за аутопсия в Хасково.

Според директора на ОД на МВР Атанас Ненков имало насоки към определени лица, които да са извършили престъпното деяние.

Къщата е била заключена отвън, ключове не са били намерени, което предполага че убиецът ги е взел от тялото на жертвата преди да избяга. Извършени са претърсвания в широк район за издирване на оръжието, с което е бил нанесен фаталният удар по темето. От полицята отказаха коментар относно разнеслия се слух, че убиецът е жена, с която инвалидът поддържал по-близки отношения.  

Домът на убития инвалид в село Гарваново. 

 Домът на убития инвалид в село Гарваново.