0

О кръжният съд в Русе осъди днес на по 25 години затвор 51-годишния Гарабед Веринян и 57-годишния Михаил Михов за убийството на Еранухи Пехливанян.

Собственичката на аптеки в крайдунавския град беше похитена и убита в началото на миналата година. Три дни след изчезването й в полицията постъпил сигнал от близките ѝ. По време на разследването полицията арестува Гарабед Веринян и Михаил Михов. На двамата бяха повдигнати три обвинения - за отвличане, като Михаил Михов се е представил и за служител на МВР, за грабеж на сумата от 65 000 лева, както и за умишлено убийство с цел прикриване на другите две престъпления.

Окръжният съд осъди двамата мъже да заплатят солидарно и сумата от 600 000 лева на семейството на жертвата за причинени неимуществени вреди. Ще им бъде конфискувано и половината имущество. 

Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Великотърновския апелативен съд. 

Адвокатът на Гарабед Веринян - Тервел Раев, коментира, че присъдата ще бъде обжалвана. По думите му наказанието не е справедливо, тъй като неговият доверител не е участвал в убийството. 

Окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев каза, че е доволен, че съдът е признал и двамата подсъдими за виновни по всички обвинения.

"Ще обмислим възможността дали да протестираме тази присъда. Законът дава възможност да се избере по вид наказание - лишаване от свобода, доживотен затвор и доживотен затвор без замяна. Ние поискахме по-тежкото наказание, но съдът реши друго", каза прокурор Георгиев, цитиран от БТА.