0

Н ова измама дебне потребителите в социалните мрежи. Спонсорирани страници във Facebook предлагат нереално тлъсти печалби само срещу скромната инвестиция от 450 лева. Доходите, които евентуално ще бъдат генерирани от потребителите са 84 000 лева и то само за 4 седмици. 

За да изглежда схемата достоверна, измамниците използват името и лика на президента Румен Радев и фалшив линк имитиращ сайта на българска медия. Facebook страницата първоизточник се казва „La grande biblioteque” и има 2677 харесвания, което е възможно да са потенциално излъгани потребители. А скрийншотът на спонсорирания пост в социалната мрежа има 103 реакции, 26 коментара и 6 споделяния към момента.

Фалшивият линк, имитиращ сайта на медията, e plazaenweb.com и към момента е недостъпен. Той има за цел да представи на бъдещите инвеститори материал, озаглавен „Специален доклад: Българите печелят билиони от дома си по време на тази КОВИД пандемия благодарение на президента Румен Радев”.

trafficnews.bg

Идеята е това да изглежда като популяризиране на метода, разкрит от президента пред избрани българи, докопали се до вратичката към богатството, предаде trafficnews.bg.

Това далеч не е първият път, в който се използва името и лика на президента, и някоя медия, уж разясняваща схемата за печалба.

Съветваме ви да не се доверявате на подобни провокации в интернет и да не разгласявате личните си данни, за да влизате в схеми, които не са ви ясни и от които може да бъдете излъгани.