0

Р азбиха група фалшификатори на документи при специализирана полицейска операция, проведена на територията на областите Ямбол, Пазарджик, Пловдив, Разград и Шумен.

Задържани са четирима, изготвяли и разпространявали неистински официални документи, които според първоначалните данни били използвани основно на територията на страни от ЕС. 

При извършените обиски и претърсвания на две моторни превозни средства и на шест адреса са намерени и иззети фалшиви паспорти, лични карти и свидетелства за управление на МПС. На един от адресите е разкрита и работилница, използвана от групата за изготвянето им. Иззети са компютър, принтер, скенер, ламинатор и множество материали за изработване на фалшификатите, информира NOVA.

Четиримата задържани са привлечени в качеството на обвиняеми по воденото разследване от окръжната прокуратура. С постановление на прокурор задържането на двама от тях е удължено до 72 часа. Впоследствие Окръжен съд – Шумен е наложил мярка за неотклонение „задържане под стража“ на единия, а на другия – „парична гаранция“.