0

Х ванаха баба да върти схема с романтични измами.

79-годишната жена от Пловдивско е арестувана, защото е помагала в продължение на половин година на мъж да мами различни жени и да им взема спестяванията. Това съобщиха от пловдивската районна прокуратура.

Съучастникът ѝ живеел в Чехия и оттам се свързвал чрез социални мрежи и приложения с жени. Представял се за бизнесмен и им предлагал бъдещо съжителство, съблазнявайки ги. Впоследствие менте версията на Дон Жуан ги убеждавал, че е попаднал във временно материално затруднение и им искал пари.

Ако жените нямали средства, възрастната му съучастничка, която се представяла за негова счетоводителка, ги съпровождала до банкови институции, за да теглят кредити. Част от парите пращала към Чехия, а друга част задържала за себе си.

Българката е задържана за 72 часа.

В сряда чешките власти са задържали обвинения в измама мъж с европейска заповед за арест и предстои предаването му в България.

Установено е, че той е получил общо от измамените жени близо 180 000 лв., уточняват от прокуратурата, която вече повдигна обвинения на двамата съучастници.