0

С лед основателя на новата за парламента пария "Величие" Ивелин Михайлов, разкрития, че е заплашван направи още един човек от формацията.

"Получих няколко заплахи за живота си", обаяви депутатът и зам.-председател на 50-ото Народно събрание Виктория Василева пред NOVA NEWS.

Виктория Василева от партия "Величие" бе избрана за зам.-шеф на парламента.

 Виктория Василева от партия "Величие" бе избрана за зам.-шеф на парламента.
NOVA NEWS

"Когато емоциите вземат връх в един разговор, то разговор няма", каза тя. И посочи, че очаква органите на реда да проверят каква е степента на заплахата и дали ще има охрана.

В отговор на въпрос дали тя и Николай Марков са заплашвали Михайлов с унищожение, Василева каза: „Изглеждам ли ви на човек, който може да заплашва някого. Това, че говоря с малко по-сериозен тон, не означава, че заплашвам някого. Ако той го е разбрал така, това е въпрос на лични възприятия”.

По думите й Михайлов бил казал, че четири от жените в парламентарната група били заплашвани с убийство от Николай Марков.

Николай Марков аут от "Величие"!

СЛЕД РАЗКОЛА: Разцепва ли се парламентарната група на „Величие”?

РАЗКОЛ ВЪВ "ВЕЛИЧИЕ": Заплашват основателя на партията с унищожение!

„Да не влизаме в подробности кой лъже. Заседанията на ПГ „Величие” протичат с доста емоции. Хората са нови, непознавайки процедурите, те остават с впечатление, че определени неща не искаме да ги свършим. Парламентът е сериозна институция. Това не е караоки бар, в който си поръчваш песен и я изпяваш. Те смятат, че всеки ден и по всякакъв повод може да поставяш въпроси от дневния ред на обществото и на хората, с които се срещаме. Това е така, но има определен ред. Някои хора смятат, че може да вървим против правилата”, заяви зам.-председателят на парламента.

Василева каза, че в тяхната партия са искали да разговарят с лидера на ГЕРБ-СДС, а не с контактна група за съставяне на правителство. Лидерът (Бойко Борисов) им отказал. „С това всички разговори приключиха”, заяви тя.

„Не чух мотивация защо трябва да си подам оставката като зам.-председател на Народното събрание. Аз съм избрана на този пост от депутатите. Няма да си подам оставката, защото не съм чула мотиви и не съм член на партия „Величие”, допълни Василева.

Според тях програмен кабинет би била успешна форма. „Като най-малка група нямаме самочувствието да получим такъв мандат. За нас водещо е не кои ще са личностите, а какви ще са целите и приоритетите на това правителство”, каза Василева и допълни, че разговори не отказват.