0

33-годишен мъж е задържан за серия кражби в София, съобщиха от МВР.

Арестът на криминално проявения и осъждан мъж е осъществен в резултат на проведени оперативно-издирвателни действия на криминалисти от столичните Първо и Пето РУ след подадена на 21 февруари жалба за извършена от жилище кражба на бижута.

Той е установен в хода на предприета проверка на шофирания от него автомобил, в който униформените открили вещи и предмети, за които предположили, че са крадени.

При продължилото разследване станало ясно, че задържаният е автор на още три кражби, извършени в периода 16 - 22 февруари, за които има подадени сигнали в полицията.

Установено е, че той прониквал в апартаментите с подбран или подправен ключ, чрез взломяване на заключващ механизъм или на ПВЦ дограма, а оттам отнемал всичко по-ценно - документи, пари, бижута, лаптоп, часовници, мобилни телефони, външен хард диск и други.

Събраните материали са докладвани в Софийската районна прокуратура и на мъжа е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа. По случаите са образувани четири досъдебни производства.

МВР

МВР

МВР

МВР