0

Н аш много известен хирург отвори много работа на медици и полиция в курорта Банско. 

Още в петък, най-вероятно заради някакъв нервен или психически срив, 59-годишният А.К., който е професор и член на Българския лекарски съюз, се държал неадекватно в един от луксозните хотели в града под Тодорка, където се настанил по-рано. 

Сигнал

Подаден е сигнал на телефон 112, че уважаваният лекар не искал да влезе в стаята си, стоял по халат във фоайето, заяждал се с персонала и медиците. Заради тежкото му състояние дошлите след сигнала негови колеги от Филиала за спешна медицинска помощ в Разлог поискали да го транспортират до болницата в града, където да го лекуват. "Той обаче категорично отказал да бъде хоспитализиран. Говорил някакви несвързани неща. Твърдял, че някой иска да го отрови. Така и не могли да го убедят да тръгне с линейката към здравното заведение", казаха за "Телеграф" от ЦСМП. 

Кръвно

Историята се повторила в съботния ден. Отново е подаден сигнал на 112. Няколко часа се наложило на полицаи и медици да убеждават известния хирург да се качи в линейката. Той настоявал да го качат на хеликоптер. Хирургът отказал категорично да му премерят кръвното налягане. Преди това пък слязъл от стаята във фоайето, облечен в халат, като започнал да се заяжда с клиенти и персонал. Точно те извикали за втори път полиция и лекари. 

Накрая медиците някак го склонили да се съгласи и на линейка, а да не чака хеликоптер. Първо е закаран в болницата в Разлог, а след това е транспортиран до МБАЛ-Благоевград, където е настанен за лечение. 

Форум

Професорът е бил и в управата на Българския лекарски съюз, автор е на множество медицински трудове. Има впечатляваща биография, абсолютен професионалист в призванието си на лекар. Ръководи и собствена фирма. В петък той присъствал на научен форум в Сандански, откъдето заедно с част от колегите му са се преместили в Банско.