1

О бластният управител на Плевен се забърка в скандал. Той е заподозрян за нанасяне на побой на две деца от село Крушовица. Те са се оплакали на родителите си, а от там за случката разбрали и повечето жители на селото.

Ситуацията се разиграла на 10 декември вечерта по време и след концерт на местното читалище по случай неговата годишнина. Бисер е баща на едно от момчетата и реагира веднага.

„Детето ми беше коледарче и се обади: „Баща ми, ела, че един човек се държи по-така. И той: „Извинявам се, не съм го направил нарочно”. Просто скарал ли се е, дръпнал ли ги е - не знам”, заяви той пред Нова тв.

Двете момчета, на 12 и 13 години твърдят, че областният управител на Плевен Иван Петков, ги е нападнал. Той се оказва и председател на местното читалище, и водещ на вечерният концерт. Кметът на село Крушовица потвърди за инцидента.

„Бисер твърди, че Иван Петков е ударил неговия син. Бил го плеснал и му паднали очилата. Но това само децата го твърдят. И се вдигна скандал”, посочва Методи Недялков, кмет на село Крушовица.

Екип на NOVA потърси областния управител на Плевен, чрез кмета на родното му село Крушовица. Областният управител Иван Петков, който е бивш надзирател в затворите, имаше своя версия за инцидента. Твърди че шамари не е удрял. Направил забележка. А „ударът зад врата и падналите очила” било „форма на преекспониране”.

Родителите на едно от децата подават жалба в полицията и дават показания, накарали разследващите да работят по версията за причиняване на лека телесна повреда на непълнолетни по хулигански подбуди. След седмица, обаче, шумът от случая започва да утихва при противоречиви обстоятелства.

"Имаше инициирана среща с него. Поднесе своите извинения. Аз ги приех и му казах, че по-добре да се градят мостове”, твърди областният управител Петков. и допълва: „Имаше форма на взаимно извинение с бащата на едното от децата”.

Кой е имал вербална реакция, отново не е ясно, но според държавното обвинение и полицията има достатъчно данни, че се е случило нещо нередно. От Районна прокуратура – Плевен обясниха, че е образувано досъдебно производство по неотложност от полицията, а и имало наблюдаващ прокурор. Тепърва имало да се провеждат още много разпити. Въпреки действащото видеонаблюдение в центъра на селото, записи – няма.

Че е имало инцидент, предизвикал сериозно безпокойство, без да иска призна и кметът на селото, в чийто кабинет е видеонаблюдението.

„В края на краищата всичко се размина благополучно, а можеше да стане и по-лошо”, заяви Методи Недялков, кмет на село Крушовица.

На ход са разследващите, но доказателствата и свидетелите по случая от 10 декември в центъра на село Крушовица, с всеки изминал ден намаляват.