0

Д вамата мъже, простреляни от барикадиралия се, са в болницата в Стара Загора. Те са докарани в лечебното заведение около полунощ. Единият е с прострелна рана в корема, а другият – е с рана на ръката.

Те са настанени в хирургично отделение. До 5 часа тази сутрин е продължила операцията на ранения в корема. Той е без опасност за живота. На мъжа с рана на ръката е направена превръзка, а най-вероятно ще му бъде направен и гипс, тъй като има раздробени кости в областта на лакътя, съобщи NOVA.

„Пациентът е с огнестрелно нараняване в областта на ръката. Иначе е в кондиция. Пациентът е стабилен, без други наранявания. Обработен е”, заяви д-р Димитър Христов, ортопед.

Хирургът д-р Атанас Димитров подчерта, че само един от пострадалите е в хирургичното отделение. „В добро общо състояние е. няма опасност за живота му. Пациентт е опериран в 1 часа снощи”, подчерта той.

 „Опасност за живота и на двамата пострадали няма. Така наречените щастливи прострелни наранявания. Без засягане на магистрални съдове, жизненоважни органи. Оперирани са и очакваме подобрение”, категоричен е д-р Николай Колев, началник на отделение по хирургия.

Заради създалата се ситуация с барикадиралия се мъж -  полицията охранява двамата простреляни и не допуска никого до тях. Предстои да бъдат разпитани, за да се изяснят обстоятелствата около случая.