0

З адържаният за убийството на швейцарския бизнесмен в Перник Удо Ланге - Борислав Панев се изправя пред съда в миньорския град, който трябва да гледа мярката му за неотклонение. 

Мъжът бе открит мъртъв в гаража на дома си в „Делта хил“ край пернишкото село Кладница на 11 август. Сигнал първа е подала именно неговата съпруга, която е българка и по първоначални данни е била в къщата по време на убийството. Жената е разпитана пред съдия, заяви говорителят на Окръжна прокуратура Перник Албена Стоилова.

Пред разследващите госпожа Ланге споделила, че се познавала отдавна с обвиняемия, твърдят запознати. Даже в миналото имали роман. Преди около година обаче пътищата им пак се пресекли. Старите чувства пламнали наново и двамата подновили връзката си. Именно преди около година Борис е бил назначен във фирмата за производство на тестени изделия. Отговарял за дистрибуцията. Според разследващите точно личните отношения с жената на швейцареца са основният мотив за убийството на Ланге. Разбира се, проверяват се и останалите версии. По първоначална информация жертвата е убита с острие, като му е нанесен един-единствен удар. „Тялото не е местено или преобличано“, категорична бе Стоилова.

Въпреки че към днешна дата обвиненият за убийството на швейцареца е реабилитиран, се оказа, че той е с богато съдебно минало. Бил съден за обсебване, измама и длъжностно присвояване. По-назад в миналото през 90-те години пък е имал вземане-даване с Темида заради кражба. Бизнесменът Удо Ланге отдавна живеел и работел в България. Първоначално имал цех в Перник, който по-късно продал. След това започва и бизнесът с тестени изделия.

Александър Петров

Александър Петров

Очаквайте подробности.