0

О пит за ало измама завърши с един убит, след като дядо хладнокръвно застреля предполагаем посредник на поискан откуп.

81-годишен мъж от Охайо е обвинен за кървавия инцидент и ще бъде съден за убийство. Уилям Брок твърди, че на 25 март тази година е бил тормозен по телефона от ало измамник. Последният заплашвал дядото, че ще нарани негов роднина ако не преведе пари за гаранция.

Възрастният мъж първоначално не откликнал на заплахите на телефонния терорист и получил нови, че ще бъде убит заедно със семейството си.

Ало измамникът поискал голяма сума пари, за която ще изпрати човек да я вземе от дома на дядото. За целта той поръчал такси на Uber, като тази компания извършва куриерски услуги за превоз на пратки между хора.

Когато пред дома на Уилям Брок спира таксито той започва да стреля с личното си оръжие по шофьорката, смятайки я за съучастник в измамата. Тя е получила поръчка да вземе от конкретния адрес пратка без да предполага какво е съдържанието и най-вече какво я очаква.

Кадри от видеорегистратора в колата на дамата разкриват смъртоносната стрелба. Едва след като гръмва водача на таксито дядото звъни на 911. Жената е откарана в болница, където е починала.

Възрастният мъж пледира, че е невинен, но надали ще избегне решетките до края на дните си.

Не е ясно дали полицията е намерила ало измамника.

*Източник: CNN