0

П реподавател гръмна студент, който дал грешен отговор на въпрос, вместо да го зашамари с двойка.

Полицията в Бангладеш е задържала университетския преподавател в столицата Дака, след като решил да оценява по радикален начин - ранил с огнестрелно оръжие студента по медицина, който отговорил неправилно на зададен от него въпрос.

Професорът от катедрата по обществено здравеопазване към Медицинския факултет Райхан Удин бил арестуван в понеделник вечерта след подаден сигнал от бащата на ранения младеж, съобщи за агенция EFE източник от местната полиция.

Третокурсникът бил приет в болница с огнестрелна рана в дясното бедро. Състоянието му е стабилно, заяви ректорът на университета Амирул Хосеин.

По информация на разследващите Удин задал въпрос, на който студентът не отговорил правилно. Тогава на преподавателя му прищракало нещо, внезапно извадил пистолета, който носил, и произвел изстрел. По това време залата била пълна със студенти, но за щастие няма други пострадали.

От полицията съобщиха, че задържаният не е имал разрешение за притежаваното оръжие. От офиса и от дома му органите на реда иззели още незаконно притежавани оръжия, в т.ч. и няколко броя мачете.