0

М ъж притеснява жени след залез слънце, като ги догонва по улиците и им пуска ръка. Извратенякът явно вилнее в Пловдив и е подгонил и обарал поредната си жертва в неделя. За това сигнализира самата потърпевша, предаде TrafficNews.

Инцидентът е станал около 19:30 в глуха уличка на квартал „Христо Смирненски“. Младата пловдивчанка се прибирала от работа към дома си.

„Вървях и слушах музика със слушалки, затова не забелязах някой да ме доближава. Когато стигнах до входната врата на блока усетих удара“, разказва потърпевшата.

От кадри от охранителна камера, запечатали момента, се вижда как тя върви сама на единия тротоар, а на отсрещния се движи мъж. След като той я забелязва, пресича и започва да тича, за да я догони. След това посяга към нея и я обарва.

„Извиках от уплах, а той избяга и се скри зад блока. Не успях да видя добре лицето му, но беше млад“, допълва тя. Извършителят е бил облечен в спортни дрехи.

Някои държави в Европа, подобно поведение е наказуемо от закона и се квалифицира като форма на сексуално насилие.

Извратенякът, който тормози жените в Пловдив - в действие.

 Извратенякът, който тормози жените в Пловдив - в действие.
TrafficNews

Пловдивчанката споделя, че няколко дни по-рано докато майка ѝ се прибирала към същото жилище, била следвана от мъж със странно поведение.

„Сподели, че тръгнал да върви към нея и се усмихвал подозрително. Скоро след това на улицата се появил друг мъж, който явно го е подплашил, защото си тръгнал“, допълва жената.

Това е поредният сигнал от преследвана или тормозена по улиците жена. Няколко са инцидентите в района на Кършияка, където мъж със съмнително поведение заговаря, а после подгонва жени, ако са самички.

До момента няма данни полицията да е извършвала проверки по случая.

Не е ясно дали извратенякът, който вилнее под тепетата е един или има още като него.