0

Н ов сценарий прилагат ало измамниците върху жертвите си. Трикът е много прост, но в същото време и доста подвеждащ.

Журналист от "Телеграф" се оказа в списъка им, като получи обаждане от скрит номер.

"Видях, че ми звънят от скрит номер, но реших да вдигна. От другата страна женски глас очевидно беше наясно с кого говори, тъй като посочи трите ми имена, цвета на личния ми автомобил, както и марката му", проговори потърпевшата.

"Бях шокирана и реших да не реагирам по никакъв начин, за да видя какво ще ми каже и докъде ще стигне наглостта на въпросното лице, вече бях наясно, че това е поредната измама. Тя убедително започна да ми обяснява в детайли къде и кога съм превишила скоростта с 50 км над ограничението, и как незабавно трябва да платя 400 лв", сподели тя.

"Аз от другата страна продължавах да мълча и по едно време се замислих, че може би "човекът", с когото разговарям е изкуствен интелект. Стана ми странно как тя беше толкова убедена в думите си, че чак ми каза как рискувам да изгубя десет контролни точки, как положението е много сериозно и че дори имала снимки на колата ми", разказа още жертвата.

"Всъщност ало измамникът си водеше монолог, тъй като аз през цялото време не обелих и дума. Накрая тя ме попита: "Съгласна ли сте с това, което ви съобщавам?" и аз реших, че трябва незабавно да затворя телефона", допълни тя.

"Моля Ви, бъдете внимателни, тези трикове нямат край. За нищо на света не се връзвайте на подобни лъжи и измислици, защото те стигат далеч, а вие може да навредите както на себе си, така и близките си!", съветва перото на "Телеграф".

СТАРАТА СХЕМА: Жена остави 7 бона и злато до контейнер на ало измамник

СТАРАТА СХЕМА: Пенсионерка хвърли торба с пари на ало измамник