0

„Стрелях, без да се целя по когото и да било. Исках просто да спра атаката срещу мен“. Това обясни във вторник пред Военния съд в Пловдив 32- годишният Димитър Христакиев. Военнослужещият бе задържан, след като през уикенда простреля двама при спор за паркомясто.

Вчера магистратите под пагон определиха за Христакиев мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Гледна точка

Христакиев каза, че мястото, където спрял автомобила си на пловдивската ул. „Въча“, не му приличало на гараж. Искал само бързо да купи храна от близкия китайски ресторант за него и за майка му, за която се грижел. Като се върнал, колата му била запречена и група от няколко души започнали да се карат с него. „Казах, че не искам да създавам проблеми“, посочи военният. След това едър мъж започнал да го удря. „Нанесе ми 4-5 удара“, каза Христакиев, съобщи Марица. Тогава, по думите му, си помислил, че ако го съборят на земята и всички му се нахвърлят, щял да бъде свършен. Извадил пистолета и стрелял. След това се заключил в колата си и се обадил на тел. 112, след което изчакал идването на униформените.

Пострадали

При инцидента бе прострелян собственикът на въпросния гараж. По първоначална информация е бил ранен и друг мъж, който случайно минавал оттам. Христакиев обаче произвел само един изстрел. Военният е обвинен в опит за убийство. Определението на съда не е окончателно и може да се атакува на по-горна инстанция.