0

Т рима мъже са откарани в болница след катастрофа между три автомобила на пътя Шумен - Силистра край село Дренци. Движението в участъка се регулира от пътни полицаи. Това съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Шумен Ася Йорданова. 

По първоначални данни, шофьор на „Фолксваген голф“ навлязъл частично в лентата за насрещно движение и се ударил в задна лява част на специализиран автомобил „Ивеко“ за оказване на пътна помощ, който се завъртял наляво и също навлязъл в лентата за насрещно движение. Водач на „Форд“, който се движел от Шумен към Силистра, се удря челно в специализирания автомобил. Шофьорът на леката кола „Форд“ и други двама мъже са откарани за преглед в болница, отбеляза Йорданова.  

Мотоциклетист катастрофира преди минути в района на улиците „Съединение“ и „Петлешев“ в Шумен, след като спирачките на мотора са отказали. Няма други пострадали при пътното произшествие, допълни Йорданова. 

Създадена е организация за засилен контрол на пътното движение в Шумен, каза пред БТА директорът на Областната дирекция на МВР в Шумен ст. комисар Георги Гендов.