0

Н аходчиви дилъри на високорискови наркотици са заловени в топкурорта на Балканите Банско по време на Студентския празник. Гастролиращите бандите се опитвали да изкушават студенти да си купят от тях марихуана. Наглеците били спипани на главната улица в планинското градче по време на предлагане на опасната дрога. 

Дилърите продавали грам от дрогата срещу 20 лева, стана ясно още от сводката на полицията. 

Келепир 

От МВР отчитат, че в курорта, който е любим на студентите по време на 8 декември, а и не само, е бил посетен от над 10 000 кандидати за висше образование и почти още толкова придружаващи ги лица. И както винаги, докато едните гледат „сватба“, други са наточили „брадва“, за да извлекат келепир от дошлите за празника. 

Присъствие

Задържан е собственик на кръчма, който на 8 декември се появил като изключителен алхимик. Кръчмарят бъркал алкохол в туби и го разливал на почерпените младежи, които макар и кандидати за висше образование, не били особено интелигентни, което го улеснило. Масово по заведенията пък на студентите бил сипван алкохол, който се предлагал за марков, внос от чужбина, а всъщност бил евтина българска имитация. В нощта на празника обаче не са регистрирани нарушавания на обществения ред. Засилено беше полицейското наличие в града. По заведенията пък бе усилена охраната от частни гардове. Това успокои ситуацията и накара студентите да се концентрират само в изявите си в заведенията и хотелите, а не толкоз извън тях.