0

З а 1 млн. лева кръвнина претендират близките на убитата и захвърлена в багажник на кола Кристина Благоева. Това съобщиха за „Телеграф“ от Софийския градски съд.

Жестокото убийство бе извършено през пролетта на миналата година в столичния жк „Захарна фабрика“, а подсъдим за зверството е бившият приятел на Благоева - Калоян Каймакчийски.

Старт

Магистратите са допуснали гражданските искове за съвместно разглеждане по време на разпоредителното заседание по процеса. Първото заседание по делото ще продължи с разпит на свидетели на 28 октомври. 32-годишната Благоева е била обект на тормоз и заплахи от бившия й месеци наред, стана ясно след убийството. Тя обаче така и не се оплакала в полицията. Жената е била проследена, когато си тръгва от работа. Щом се качила в автомобила си, там се вмъкнал и Калоян. Носел ръкавици и държал пистолет - собственост на настоящата му приятелка Йордана, която е военна. При вида на Калоян Кристина започнала да пищи. Опитала се да отблъсне ръката му. Пробвала да изскочи от автомобила. Той обаче я дръпнал силно за косата, за да я спре, и после стрелял два пъти в областта на гърдите й. Преместил тялото в багажника на стара КИА, която подсигурил предварително. Залепил багажника с пяна и зарязал трошката близо до автосервиз на свой приятел в района.

Рецидив

След убийството стана ясно, че Каймакчийски е тормозил и друго бивше гадже. Дори е осъден за отправени заплахи за убийство спрямо нея и за палежа на автомобила й. За да разреши проблема с тормоза от страна на Калоян, Криси се обърнала за помощ към НПО. Оттам я посъветвали да смени местоживеенето и работата си, за да се откъсне от психоатаките на бившия, но младата жена се колебаела.