0

С ериен убиец, изнасилил над 30 жени, бе пребит жестоко в затвора, където излежава доживотната си присъда. 74-годишният Робърт Пиктън е в критично състояние и не се очаква да оцелее след линча.

Служители на затвора за тежки престъпници „Порт Картие“ в Канада са намерили тялото на Пиктън да лежи окървавено на пода. Главата му е пробита със счупена дръжка от метла миналата неделя, съобщи „Ванкувър Сън“.

Канадският килър примамвал жертвите си в своята свинеферма в Канада, където извършвал блудствата и отвратителните екзекуции.

Нападателят на серийния убиец е 51-годишен затворник, чието име не се съобщава. Той често бил наказван в изолатора за подобни провинения зад решетките.

От затворническата служба на Канада споделят, че се води разследване по случая и че „безопасността и сигурността на институциите е от първостепенно значение“.

През 2007 г. Робърт Пиктън беше осъден по шест обвинения за убийство и получи доживотен затвор с максимален период на недопускане на условно освобождаване от 25 години.

Той беше обвинен в убийството на други 21 жени, но за тях така и не получи присъда.

Следователите са открили ДНК на 33 жени в свинефермата на Пиктън в Порт Кокуитлам. Много от жертвите са били проститутки, изчезнали от центъра на Ванкувър през 1990-те и началото на 2000-те години.

Твърди се, че Пиктън веднъж се е похвалил на полицейски служител под прикритие, че е убил общо 49 жени.