0

Г ранична полицайка се простреля по време на преследване на група нелегални мигранти в Странджа. Старши полицай Николета Костадинов, водач на служебно куче Рекс, е в мобилния полицейски граничен взвод на ГПУ-Средец.

„След продължително преследване в гората и когато почти ги настигнаха, след неколкократни команди "Стой, полиция" и "Стой, ще стрелям", на които групата не се подчини, Никол извади служебното си оръжие и стреля предупредително във въздуха. Целта бе постигната и те спряха. В това време и останалите колеги ги обграждаха. Тогава единия от мигрантите блъсна Никол, докато поводът на кучето беше в едната и ръка, а оръжието в другата. И така Никол пострада от произведения изстрел, който засегна крака и.“, пише във фейсбук директорът на гранична полиция главен комисар Антон Златанов. „За мен тя е герой и пример за подражание!“, отбелязва Златанов.

„Тя вече е добре, с висок дух в болницата след операция. Държи се сякаш се е убола с игла. А куршумът е преминал два пъти през крака и. Благодарим на лекарите, които бързо се погрижиха за нея. Благодаря ти, Никол, благодаря и на останалите колеги, които бяха с теб! Вие още днес сте наградени, но това е нищо в сравнение с вашите усилия!“, пише още Златанов.